Copyright© Maatschap Roordink Snijheesters 2019 /

Bijen

Bestuivers zijn voor ons veruit onze belangrijkste werknemers, de honingbij is binnen de groep bestuivers de belangrijkste.

Op het veld zien we zweefvliegen, wilde hommels en wilde bijen, deze laatste twee hebben soms gewoon een nest in muizen holen in de grasbaan tussen onze snijheesters. Als onze snijheesters bijna in bloei staan zorgen de bijen ervoor dat alle bloemetjes van onze besheesters bestoven worden en er veel en mooie dikke bessen aan de takken komen. Soms moeten we tijdens de bloeiperiode gewasbeschermingsmiddelen gebruiken tegen schadelijke insecten of schimmels, deze middelen zijn altijd bij-vriendelijk en niet schadelijk voor bijen en hommels en andere bestuivers. Ook proberen we deze middelen s`avonds laat als het donker begint te worden toe te passen zodat alle bestuivers naar huis zijn, de volgende ochtend is altijd weer een drukte van belang met bijen, hommels en overige bestuivers. We gebruiken deze bij-vriendelijke middelen als we zeker weten dat ze geen effect hebben op de bestuivers, ons inkomen is voor een groot deel afhankelijk van mooie besheester takken en geen bestuiving geen bessen. In 2021 hebben we eigen bijen aangekocht en is Mirjam de imker geworden op ons bedrijf, we hebben op ons perceel een mooi onderkomen voor de bijen gebouwd zodat ze optimaal beschermd zijn tegen weersinvloeden en goed hun werk kunnen doen.

Via onderstaande link kunt u meer

informatie vinden over Bijen en bestuiving.

Copyright© Maatschap Roordink Snijheesters 2019

Bijen

Bestuivers zijn voor ons veruit onze belangrijkste werknemers,

de honingbij is binnen de groep bestuivers de belangrijkste.

Op het veld zien we zweefvliegen, wilde hommels en wilde bijen, deze laatste twee hebben soms gewoon een nest in muizen holen in de grasbaan tussen onze snijheesters. Als onze snijheesters in bloei staan zorgen de bijen ervoor dat alle bloemetjes van onze besheesters bestoven worden en er veel en mooie dikke bessen aan de takken komen. Soms moeten we tijdens de bloeiperiode gewasbeschermingsmiddelen gebruiken tegen schadelijke insecten of schimmels, deze middelen zijn altijd bij-vriendelijk en niet schadelijk voor bijen en hommels en andere bestuivers. Ook proberen we deze middelen s`avonds laat als het donker begint te worden toe te passen zodat alle bestuivers naar huis zijn, de volgende ochtend is altijd weer een drukte van belang met bijen, hommels en overige bestuivers. We gebruiken deze bij-vriendelijke middelen als we zeker weten dat ze geen effect hebben op de bestuivers, ons inkomen is voor een groot deel afhankelijk van mooie besheester takken en geen bestuiving geen bessen. In 2021 hebben we eigen bijen aangekocht en is Mirjam de imker geworden op ons bedrijf, we hebben op ons perceel een mooi onderkomen voor de bijen gebouwd zodat ze optimaal beschermd zijn tegen weersinvloeden en goed hun werk kunnen doen.

Via onderstaande link kunt u meer

informatie vinden over Bijen en bestuiving.